04 October 2017

Bertukar tempat kerja

Assalamualaikum...

Alhamdulillah....akhirnya impian dan doa wawa selama ini Allah makbulkan... Dah sebulan wawa bekerja di Hospital Sultanah Bahiyah ini..maksudnya dah sebulan wawa tinggalkan selangor. Yeayyy aku dah kat Kedah sekarang!! (Jerit hati kecilku).

Berlatar belakangkan lagu
'aku pulang...tanpa dendam...ku terima kekalahanku....wooo( shela on 7)
.........................................................................................

Semuanya bukanlah seindah yang disangka. Tujuan wawa pindah adalah supaya lebih dekat dengan mak abah dan anak-anak. Tapi sayang....(nyanyi versi saleem)....jarak dari HSB ke rumah mak adalah sejauh 65km(1 way) so, minyak rm +-15..tol rm 11. Owhhh tidakkkk!!!! dalam sebulan???huwaaaa. 

Inilah cabaran menjadi seorang ibu tunggal....which is...masalah kewangan!!! Sebab tu ramai ibu tunggal buat kerja part time...tapi....wawa ni tak pandai buat kerja lain selain menjadi juru x-ray. Huh!!!!(keluhku seorang diri)acececehh..

Tapi macam biasalah....wawa cuba 
berfikiran positif....walaupun keadaan nampak macam negatif ja banyak...tapi kan....setiap yang terjadi pada kita mesti ada terselit hikmah yang indah...mesti punya la....Allah maha mengetahui....Dia tahu apa yang terbaik buat kita....in shaa Allah nanti dah dapat hikmahnya wawa share ye....walaupun tiada siapa pun nak baca perkongsian wawa ni...(ayat sedih)

Ok lah....thanks for reading......bye